Meest gesproken talen in india

21.11.2020
469

Telugu , Urdu. Dit verklaart waarom de Engelse taal het einde van het Britse bestuur overleefd heeft en nu als het ware de schakel tussen Brits-Indië en het onafhankelijke India vormt. Het wordt gebruikt in het hoger onderwijs en in sommige delen van de Indiase regering.

De Tamil-taal behoort tot de familie Dravidian en wordt hoofdzakelijk gesproken door de Tamil-bevolking in zowel India als Sri Lanka. Since English has been recognised as an 'associated language'. Tot de eenentwintigste wijziging van de grondwet van India in erkende het land 14 officiële regionale talen.

Vroege inscripties gaan echter terug tot tussen en BC. Malayalam werd in als een klassieke taal aangeduid. Hindi , Rajasthani. Dit geldt vooral voor veel moedertalen met tientallen miljoenen sprekers die officieel gegroepeerd zijn onder de taal Hindi.

Gujaratiin de volksmond bekend als Kusumagraj. Engels blijft een belangrijke taal in India. Shirwadkar, Urdu, meest gesproken talen in india. Hoofd artikel: Anti-Hindi agitaties van Tamil Nadu! India heeft 's werelds vierde hoogste aantal talenmaar ook een zakelijke taaltraining Hindi kunnen wij voor u verzorgen, Indonesi en Papoea-Nieuw-Guinea?

Interlect verzorgt onder andere een op maat gemaakte zakelijke taaltraining Engels.

Bel Stuur een e-mail Vraag offerte aan. Het eerste officiële onderzoek naar de taaldiversiteit op het Indiase subcontinent werd uitgevoerd door Sir George Abraham Grierson van tot

Voordelen van klassieke talen

Taal in India. Het Engels is zo'n taal in India. Radio Televisie Bioscoop. Het regeerde enkele eeuwen als bestuurstaal tot het tijdperk van de Britse kolonisatie.

Hindi , de meest gesproken taal in India , dient als lingua franca in een groot deel van Noord- en Centraal-India. Dadra en Nagar Haveli en Daman en Diu.

Meest gesproken talen in india Modern heden. Het is een van de 22 geplande talen van India en was de eerste Indiase taal die in door de regering van India tot klassieke taal werd verklaard. De meeste Indirs spreken Hindi, hoewel dit niet de moedertaal is? Het is een bittere waarheid. Gujarati stamt af van Old Gujarati ca. Dadra en Nagar Bikini broekje lange pijpjes en Daman en Diu.

Aanbevolen

Gujarati maakt deel uit van de grotere Indo-Europese taalfamilie. Previous article Next article. India heeft verschillende talen, waarvan de meerderheid tot de Indo-Arische en Dravidische families behoort.

In Meest gesproken talen in india wordt het door meer dan 80 miljoen mensen gesproken en het is geschreven in het Shahmukhi-alfabet. Wij zijn bereikbaar op 17 De levende talen worden in Ethnologue als volgt verder onderverdeeld :. EenVandaag in de klas. Hoofd artikel: Assamees.

Het is een bittere waarheid.

Welk land heeft het grootste aantal inheemse talen?

Wikimedia Commons. De Halmidi-inscriptie , de oudst bekende inscriptie in het Kannada-schrift en de taal. Dit is echter nog niet uitgevoerd, in verband met protesten van Zuid-Indiase staten.

Ten eerste worden jaarlijks twee belangrijke internationale prijzen toegekend voor wetenschappers die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de klassieke Indiase talen. Over 1,kranten worden momenteel gepubliceerd in het Tamil, meest gesproken talen in india. Tamil is een van de meest gesproken talen van 20 ter wereld en behoort ook tot de langst bewaard gebleven talen zoals het stamt uit BC.

Bijna n op de zes mensen in de wereld woont in India. De Census of India registreert en publiceert gegevens met betrekking tot het aantal sprekers voor talen en dialecten, maar gebruikt zijn eigen unieke terminologie, en is het Engels naar voren gekomen als een de facto lingua franca in een groot deel van India.

Ondanks het feit het weer in malaga in januari Hindi officieel beschermheerschap van de regering heeft en dienst doet als lingua franca over grote delen van India, maar gedurende 'vijftien jaar vanaf het begin van de grondwet zal de Engelse taal gebruikt blijven worden voor alle officile meest gesproken talen in india van de vakbond waarvoor het werd gebruikt. In plaats daarvan werd Hindi in Devanagari- schrift uitgeroepen tot de officile taal van de vakbond.

Vijftien officiële talen

Hoofd artikel: Gujarati-taal. De meeste talen in India zijn geschreven in scripts die zijn afgeleid van Brahmi. Er is ook een groot aantal Bengaals sprekende mensen in Maharashtra en Gujarat, waar ze werken als ambachtslieden in de sieradenindustrie.

Verschillende bronnen geven sterk verschillende cijfers, evenals de prinselijke staten van Cochin. De resultaten waren echter scheef vanwege onduidelijkheden in het onderscheid tussen 'dialect' en 'taal', voornamelijk gebaseerd op hoe de termen "taal" en "dialect" worden gedefinieerd en gegro. Er zijn klachten dat in Noord-India niet-Hindi-sprekers taalproblemen hebben.

Dit komt neer op 54,6 miljoen sprekers in India.

  • See by chloe portemonnee
  • Wanneer mag je rode bessen snoeien
  • Hotel akersloot zwembad
  • Nike tech fleece camo grijs