Ov chipkaart vergeten uit te checken htm

05.11.2020
212

Als je vergeet uit te checken en je reist op saldo, dan schrijft het systeem de borgsom van 4 euro af. Bij alle  HTM Servicepunten  kunt u:. Automatisch opladen kan alleen met een persoonlijke OV-chipkaart.

Wanneer u kiest voor automatisch opladen heeft u altijd voldoende saldo op uw OV-chipkaart. Bij HTM, maar ook bij alle andere openbaarvervoerbedrijven in Nederland. Het principe is simpel. Na het opladen kunt u gaan reizen. Blokkeer de OV-chipkaart meteen. Verloopt u OV-chipkaart binnen 6 weken? De einddatum staat op de OV-chipkaart.

Anonieme OV-chipkaart Het saldo op een anonieme kaart is niet verzekerd tegen verlies of diefstal. Tot slot kun je geen geld terugvragen wanneer je een verkeerd product hebt gekocht.

Je kunt dit gelijktijdig inchecken met twee kaarten voorkomen door de kaarten gescheiden van elkaar bij je te dragen. De persoonlijke OV-chipkaart is te koop: Online: www. Meer details.

Snel je geld terugvragen

U betaalt met een bankpas en kunt gebruik maken van de volgende diensten:  Geld op de OV-chipkaart zetten Bestellingen ophalen van OV-chipkaart. Meld je dan bij de conducteur. Het kan ook voorkomen dat je door een technische storing niet hebt kunnen in- of uitchecken. Wacht op de 2 piepjes. Wanneer u kiest voor automatisch opladen heeft u altijd voldoende saldo op uw OV-chipkaart. Wat te doen als je vergeet UIT te checken.

  • De kaartlezer berekent het bedrag dat u moet betalen voor de reis. U ziet de tekst 'incheck ok'.
  • Als je twaalf keer niet uitcheckt, blokkeert het systeem je OV-chipkaart.

Er zijn twee soorten OV-chipkaarten: Anonieme OV-chipkaart          De anonieme kaart kunt u met meerdere mensen gebruiken, creditcard of met muntgeld. Ga hiervoor naar een HTM-Servicepunt. Dat kan online op de  website van de OV-chipkaart. U betaalt met bankpas, maar niet op hetzelfde moment. Een anonieme kaart kunt u niet vernieuwen. Terug Printen Whatsapp Delen.

Kies je regio

Het verschil tussen het correctietarief en de daadwerkelijke ritprijs wordt dan gecorrigeerd op de eerstvolgende factuur. De verlopen kaart wordt beëindigd. Lukt het niet binnen deze termijn, dan kun je vanaf 24 uur na jouw reis een aanvraag indienen om geld terug te krijgen. Doe dit wel aan de uitcheckzijde van het poortje.

Na deze datum kunt u niet meer met de OV-chipkaart reizen. Het saldo op een anonieme kaart is niet verzekerd tegen verlies of diefstal. Ben je vergeten uit te checken bij een andere vervoerder dan NS.

Of vraag een formulier bij het HTM Servicepunt. Chat niet beschikbaar Elke dag van 7.

Vergeet je uit te checken, dan betaal je dus de borgsom voor je reis. Het principe is simpel. Aanvragen werkt heel eenvoudig via ov-chipkaart. Lees meer over een  verlopen OV-chipkaart. Gele oplaad- en ophaalautomaten Deze automaten staan in verschillende winkels zoals supermarkten, Bruna en Primera.

  • Met Mijn NS automatisch op uw bankrekening Indienen via Mijn NS heeft als voordeel dat het bedrag automatisch wordt overgemaakt op jouw bankrekening.
  • Als u voor de eerste keer incheckt, wordt de kaart direct automatisch opgeladen.
  • Uw kaart wordt gecheckt en u krijgt een advies wat nu te doen.
  • Dit bedrag kan hoger zijn dan het bedrag dat je had moeten betalen als je wél had uitgecheckt.

De anonieme kaart is niet aan n persoon verbonden. Dat is ten eerste wanneer je twee OV-chipkaarten bij je hebt en je deze per ongeluk allebei tegelijkertijd hebt ingecheckt. Deze automaten staan in verschillende winkels zoals supermarkten, Bruna en Ov chipkaart vergeten uit te checken htm.

Wacht op de piep. Na deze datum kunt u niet meer met de OV-chipkaart reizen. Chat niet beschikbaar Elke dag van 7. U kunt hier ook NS reisproducten kopen.

Bevestigen

Abonnementen en Automatisch opladen worden van u oude kaart overgezet op uw nieuwe kaart. Anders kan de conducteur een boete uitschrijven omdat je geen geldig vervoerbewijs hebt.

Vergeet je uit te checken, dan betaal je dus de borgsom voor je reis. Ja Nee.

Dien de aanvraag in binnen 6 maanden! In drie gevallen kunt je geen geld terugvragen van de RET. Dit kan via jouw Mijn NS account.

  • Mag je spinazie terug opwarmen
  • Tekst huwelijksuitnodiging huwelijk
  • Www ing nl particulier inloggen
  • Goedkope treinkaartjes kopenhagen