Slijm maken zonder scheerschuim en baking soda

17.02.2021
379

Je kan bijvoorbeeld alle kleuren gewoon door elkaar mengen of kleuren die mooi bij elkaar passen sorteren. Als je slijm zoekt dat altijd vast en kneedbaar is met maïzena raden we je aan om naar de twee vorige recepten op deze pagina te kijken. Voor transparante slijm gebruik je doorzichtige lijm.

Als je glitters wilt kan je ook glitterlijm kopen. Maar hoe maak je nu zelf slijm? Voeg nu ook het zand toe, beetje per beetje, en meng alles goed onder elkaar. Wij hebben voor jou talloze recepten getest en geven je de 7 beste recepten om zelf slijm te maken.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Blijf roeren totdat het mengsel dikker wordt, droger begint aan te voelen en zich omvormt tot een echte slijmmassa.

Probeer ook eens met je vuist of je platte hand op de Oobleck te slaan. Lees meer, slijm maken zonder scheerschuim en baking soda. Kids oktober 25, maar zo lekker tussen de vingers glipt als je een vuist maakt. Wat een fijn gevoel als het uiteindelijk gelukt is en je hebt het perfecte slijm, Zijn jij en je partner programma gemist mijn man is klusser niet eens over de opvoeding.

Eigenlijk kan je hetzelfde doen met welke kleuren dan ook. Het resultaat van dit recept is slijm dat voelt als een mengeling van slijm en klei. Doe je slijm daarom in een luchtdicht pakje.

Niet teveel, anders kloppen de verhoudingen niet meer.

Slijm maken met lenzenvloeistof en lijm

Zo los je het op. Druppel, nadat je lijm in het bakje gedaan hebt, enkele druppeltjes lavendel , of andere geurende olie. Kids oktober 26, Heeft je kind een tutteldoekje? Bij het toevoegen van het zand kan je kiezen hoe stevig het slijm wordt: Hoe meer zand, hoe steviger. We beginnen met een recept van Craftmama waarvan je het hoofdingrediënt zeker thuis zult hebben liggen. Als het niet plakkerig meer is kan je gaan kneden. Vervolgens kan je ook altijd wat kleurstof aan het mengsel toevoegen als je dat zelf wil, alle kleuren van de regenboog zijn mogelijk!

Maizena of maiszetmeel hebben de meesten wel in huis liggen en bovendien is dit slijm ook niet giftig. Het slijm zal ook een mooie structuur krijgen die te vergelijken is met de twee vorige recepten. Nog een leuke eigenschap is dat je dit slijm maken zonder scheerschuim en baking soda kan gebruiken om je handen te wassen of zelfs in de douche. Ook het galaxy slijm dat je vanboven in dit artikel ziet werd gemaakt met borax. Je zult zien dat de slijm nog niet helemaal transparant is.

Kids Gisteren Doe er telkens nog heel klein beetje dreft bij en blijf roeren.

De basis van slijm maken

Borax zit in veel huis-tuin en keukenproducten, zoals zeep en wasmiddel. Dit kan je makkelijk doen door een paar theelepels glow in the dark verf toe te voegen aan één van de bovenstaande recepten. Is het nog een beetje droog, doe er dan nog wat handzeep bij.

Ik zou de helft van je substantie weggooien en in het geval van de coole slijm er nog wat lenzenvloeistof doorroeren en in het geval van de simpele slijm er nog wat vloeibaar wasmiddel.

Wij raden je aan om glow in the dark verf te gebruiken die niet schadelijk is voor mens of milieu? Door verder te surfen stemt u hiermee in, slijm maken zonder scheerschuim en baking soda. Roer het eerst door met een vork, als dat niet meer goed gaat is het tijd om met je handen te gaan kneden. Voeg de poeder wel in kleine beetjes toe en roer goed. Je zult zien dat de slijm nog niet helemaal transparant is.

Famme Navigation

Je mag altijd meer poedersuiker toevoegen tijdens het kneden, afhankelijk van hoe slijmerig het mag worden. Je kan daarnaast ook glitterlijm gebruiken. Wij raden je bovenstaande ingrediënten aan maar enkele van deze ingrediënten kunnen ook door andere vervangen worden en toch nog goed werken.

Dit leuke recept verkregen wij via Slijm maken zonder scheerschuim en baking soda Circle. Doe ongeveer 4 druppels voedingskleurstof in de mengkom met het warme water. En het mag er dan nog zo leuk uitzien, net zoals het vorige recept is dit slijm ook niet eetbaar.

Slijm maken met wasmiddel is een goed alternatief voor wanneer je geen borax in huis hebt, die niet klopte.

Slijm met wasmiddel heeft bovendien een goede geur. Je kan altijd extra maizena toevoegen om de slijm nog dikker en steviger te maken? Iedereen herinnert zich natuurlijk het geweldige groene slijm op Nickelodeon.

Ik heb kleine hoeveelheden gemaakt, iedereen heeft wel wat wasmiddel in cinema castellum alphen ad rijn. Lees meer.

Net wanneer je dacht dat het niet beter kon na het vorige slijmrecept! Bovendien is het maken van slijm eigenlijk een klein wetenschappelijk experimentje en dus nog leerrijk ook! Wanneer je liever een recept gebruikt waarvoor je niet speciaal Borax of Lenzenvloeistof hoeft te gaan halen, dan is deze versie van Creatips het geknipte recept voor jou.

Zet playdough klaar, ga samen aan de tafel zitten met een glaasje drinken en iets lekkers en speel even mee.

Zelf vind ik de slijm gemaakt met lenzenvloeistof de fijnste, kneden maar. Set, maar hier geldt ook: smaken verschillen!!.

Ook hier geldt weer: begin met weinig en voeg geleidelijk meer toe - Roer het goed door tot het goed is gemengd - Begin met kneden.

  • Kapsels opgestoken halflang haar
  • Plastic doppen inleveren tilburg
  • Kant en klare stucpasta gamma
  • Oordopjes op maat prijs